I danas ledeni dan skoro u cijeloj BiH: Meteorolozi najavljuju novi snijeg - evo kada prestaje

0
Radiosarajevo.ba
I danas ledeni dan skoro u cijeloj BiH: Meteorolozi najavljuju novi snijeg - evo kada prestaje
Foto: Radiosarajevo.ba / Snježna idila u večernjim satima u Sarajevu, 8. januar 2024.

U Bosni će u utorak, 9. januara, biti pretežno oblačno vrijeme, ponegdje u planinskim područjima i sa slabim snijegom, a u Hercegovini sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac -7, Bihać, Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Tuzla -4, Banja Luka, Drvar, Livno i Sanski Most -3, Doboj i Zenica -2, Široki Brijeg 2, Mostar i Trebinje 3, Stolac 4, Neum 5 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno sa slabim snijegom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna od -4 do 2, na jugu od 4 do 10 stepeni.

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

Generalni sekretar NATO saveza: Nije kasno za pobjedu Ukrajine

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. Najviša dnevna teperatura oko -2 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika djelimično će se popraviti, osjetnije u drugom dijelu dana, ponajviše zbog prolaska pogoršanja i stabilnijeg vremena. Tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Neophodno je posvetiti veću pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da su moguće i cjelodnevne negativne temperature, izraženije u Bosni, dok će u Hercegovini probleme uzrokovati povremeno jača bura. Hronični bolesnici trebali bi izbjegavati duže boravke na otvorenom.

Snježna idila u večernjim satima u Sarajevu, 8. januar 2024.
Foto: Radiosarajevo.ba: Snježna idila u večernjim satima u Sarajevu, 8. januar 2024.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 10. 1. 2024 (Srijeda), u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne je povemeno moguće provijavanje slabog snijega. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -10 do -4, na jugu do 2, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu do 8 stepeni.

Poznati meteorolog objavio detaljnu prognozu: Kad se očekuje novi talas snježnih padavina?

Poznati meteorolog objavio detaljnu prognozu: Kad se očekuje novi talas snježnih padavina?

ZA 11. 1. 2024 (Četvrtak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -2, na jugu do 2, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni. 

ZA 12. 1. 2024 (Petak), u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme. U nizinama Bosne povremeno je moguća slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu do 10 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije