Meteorolozi najavili ledene dane. Evo gdje će snijega najviše padati i u kojim dijelovima BiH

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili ledene dane. Evo gdje će snijega najviše padati i u kojim dijelovima BiH
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U našoj zemlji u ponedjeljak, 8. januara, oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -9; Ivan Sedlo, Sokolac -4; Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Tuzla -2; Banja Luka, Bihać, Drvar, Sanski Most -1; Livno, Zenica 0; Široki Brijeg 5; Stolac 7; Mostar, Trebinje 8; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i lokalno slabom kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka u Bosni od -3 do 3, a u Hercegovini od 7 do 12 °C.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Dnevna temperatura zraka oko 0 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su nepovoljne. Mada će padavine tokom dana postepeno slabiti, osjetno niže temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti.

Sarajevo osvanulo pod snijegom: Pogledajte kako jutros izgleda glavni grad Bosne i Hercegovine

Sarajevo osvanulo pod snijegom: Pogledajte kako jutros izgleda glavni grad Bosne i Hercegovine

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak 9. 1. 2024., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno sa slabim snijegom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -2, na jugu do 4, a dnevna od -4 do 2, na jugu od 4 do 10 °C. 

U srijedu 10. 1. 2024., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne je povemeno moguće provijavanje slabog snijega. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -10 do -4, na jugu do 2, a dnevna od -4 do 2, na jugu do 8 °C.

Snijeg u Sarajevu
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Snijeg u Sarajevu

U četvrtak 11. 1. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -2, na jugu do 2, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 °C. 

U petak 12. 1. 2024., u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme. U nizinama Bosne povremeno je moguća slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od -4 do 2, na jugu do 10 °C, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije