I dalje kritična situacija u fabrici kisika u Rajlovcu

0
Radiosarajevo.ba
I dalje kritična situacija u fabrici kisika u Rajlovcu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Fabrika kisika pod vodom

Zbog nevremena, punionica kisika Messer u Rajlovcu kod Sarajeva je i danas pod vodom, nakon obilnih padavina širom zemlje.

Fabrika je uništena, a stradali su i drugi objekti koji su vezani za administraciju i prodaju.

"Naši ljudi rade sve da saniramo u što kraćem roku novonastalu štetu. Prema našim proračunima za saniranje štete na punionici trebat će nam najminimalnije pet do sedam dana. Naša tehnička ekipa je krenula u Zenicu i Mostar kako bi osposobili rezervne punionice i na taj način nastavili redovno snabdjevanje kisikom.

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

U kritičnom smo stanju i tražimo najefikasnije modele da što brže i bez velikih posljedica riješimo ovu vanrednu situaciju. Messer u ovome treba podršku svih", saopćeno je jučer iz ove kompanije.

Fotograf portala Radiosarajevo.ba posjetio je danas ovu fabriku kako bi se uvjerio u stanje, a sudeći prema slikama, stanje je i dalje kritično.

Voda se danas polako povlači u Sarajevu, a dobra vijest je i da je najavljen prestanak padavina za sutra, kada se očekuje sunčano i toplo vrijeme.

Stanovnici nekoliko bh. gradova su proveli besanu noć, strahujući za svoje bližnje i imovinu, a mnogi su i evakuisani.

Sve o poplavama u našoj zemlji čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije