BiH / Husein Kurjaković iz NiP-a je novi predsjedavajući Gradskog vijeća Gradačac

10. 08. 2019. u 17:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Na današnjoj hitnoj sjednici Gradskog vijeća Gradačac dužnosti predsjedavajućeg Gradskog vijeća razriješen je Enir Šakić a za novog predsjedavajućeg izabran je Husein Kurjaković iz Naroda i Pravde.

Hitnu sjednicu Gradskog vijeća Gradačca sazvalo je 17 vijećnika, a nova koaliciona većina nastala je usljed turbulencija u SDP-u u Tuzlanskom kantonu.

Naime, dio vijećnika iz SDP-a u Gradačcu napustio je SDP te su zajedno sa SDA prošle sedmice pokušali formirati novu većinu u Gradskom vijeću što im nije pošlo za rukom. Novu većinu koja je danas izabrala Kurjakovića za predsjedavajućeg čini SDP, Narod i Pravda te Regionalni demokratski savez Gradačac.

Ensar Mešanović, predsjedavajući Povjereništva Naroda i Pravde u Gradačcu, kaže kako se nova većina u Gradskom vijeću nada nastavku uspješne saradnje sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem te nastavak uspješnog rada na realizaciji projekata od interesa za građane Gradačca.

Gradačac je prva lokalna zajednica u kojoj je Narodu i Pravdi pripala odgovorna funkcija predsjedavajućeg lokalnog parlamenta. Iz ove stranke poručuju kako su imenovani ponijeli emanet odgovornosti prvenstveno prema građanima kojima su dužni odgovarati za svoj rad.

NEMA KOMENTARA