Elmedin Konaković ponovo o SDA: Vezali smo mi tu aždahu

Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković ponovo o SDA: Vezali smo mi tu aždahu
Foto: Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda i prave Elmedin Konaković je preko svojeg Facebook profila komentarisao reakciju Stranke demokratske akcije na odluku Zinete Bogunić da podnese ostavku na funkciju ministrice obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo.

Pročitajte zbog čega je Zineta Bogunić podnijela ostavku na poziciju ministrice

"Prvo su nas danima prozivali zbog godina ministrice obrazovanja, nas prozivali, nju nazivali različitim imenima. Kad smo rješavali problem upisa službenog imena jezika u knjižice, nazivali su je izdajnikom. Kad nije promijenila njihovu odluku da neradni dan za Bajram bude samo jedan, a ne dva, glasno su govorili da ugrožava prava Bošnjaka u Sarajevu. Prije samo nekoliko dana poredili i nju i sve nas ostale sa Miloševićem. Nakon što je podnijela ostavku, napisali da je jedini kvalitetan ministar u Vladi. Riječ je, naravno, o SDA. Pojedincima i Kantonalnom odboru. Licemjerno", napisao je Konaković.

Poručio je da će sljedećih dana, kako je istakao, više govoriti o njihovom licemjerstvu i da će medijska mašinerija izmišljati afere u cilju da trenutnu vlast u sarajevskom kantonu prikaže lošom.

Forto: Žao mi je zbog ostavke ministrice Zinete Bogunić

Očekuje da će se podjele unutar Stranke demokratske akcije odraziti na Kongresu stranke naglasivši da je ova stranka u Kantonu Sarajevo "ostala kratkih rukava".

SDA: Fortina vlada krenula u vlastito samouništenje

"Neće oni nikad prestati da porede rupu u zidu pored Miljacke sa milionima koje Budnjo ne plati državi jer ga stranka štiti, al' to mogu realno samo potpuno neukom svijetu i hordi stranačkih uhljeba plasirati. Vezali smo mi tu aždahu koja riga vatru jer nema više zapošljavanja i tender, komunalne usluge se moraju plaćati, a oni koji su na to navikli i dalje traće. Ponekad se tako odveže, zamaše opet, al' utegnemo mi to", napisao je Konaković.

Konakovićevo obraćanje možete u potpunosti pročitati klikom na ovaj link.

Podsjećamo, Zineta Bogunić je u petak, 19. jula podnijela ostavku na funkciju ministrice obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo. Pretpostavlja se da je razlog ostavke njeno neslaganje sa predloženim izmjenama u visokom obrazovanju. Postala je ministricom na prijedlog Naroda i pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije