Hrvatska stranka: Ovo što Milanović kuha s Čovićem ni pas s maslom ne bi pojeo

14
Radiosarajevo.ba
Hrvatska stranka: Ovo što Milanović kuha s Čovićem ni pas s maslom ne bi pojeo
Foto: Ured predsjednika Hrvatske / Zoran Milanović i Dragan Čović (arhivska fotografija)

"Dragan Čović podupire predsjednika [Hrvatske Zorana] Milanovića koji je u sukobu s premijerom [Hrvatske Andrejem] Plenkovićem, a ovaj je opet u dobrim odnosima sa onim prvim", navodi se na početku današnjeg saopćenja Hrvatske stranke, koje je medijima stiglo s naslovom "Bosna i Hercegovina, istok ili zapad?".

Dalje se nastavlja kako "Raspudić [Nino, zastupnik hrvatskog Sabora, op.pr.] se slaže sa izjavama Milanovića tako da desnica u RH podupire predsjednika kojeg je izabrala ljevica":

"Ljevica, valjda zbog straha da će izgubiti naknadu za odvojeni život, ostala zbunjena jer je njihov pulen Milanović izdao sveta načela pa sad ne znaju lijevo ili desno, e to se desilo i jadnom tovaru u jednoj poznatoj priči.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Ima toga još, tako predsjednik Milanović ne da Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO dok se izborni zakon u BiH ne prilagodi na način da dragi vođa uvijek bude hrvatski član predsjedništva ili onaj koga on i HDZ namjesti. U Saboru RH svi u glas zagovaraju treći entitet i tako podupiru nešto što niti u najgorim vremenima ne bi palo na pamet ni najeminentnijim diktatorima, jer, da samo malo promislite, najveći dio Hrvata ne bi bio u tom entitetu, i vjerujte, kako vi volite kazat', u političkom Sarajevu od nekih biste imali potporu za ovakve sulude ideje. Prošla su ta vremena kada se BiH krojila na salvetama, mjerila i dijelila u fildžanima", poručili su.

Bosanski lonac poznato je jelo sa ovih prostora, dodaju, ali "ovo što kuha predsjednik Milanović sa sušefom Draganom a u suradnji sa gore navedenim pomoćnim kuharima je nešto što ni pas s maslom ne bi pojeo".

"U Hrvatskoj, posljednjih dana sve češće je u opticaju riječ pomilovanje, sve vas zajedno, iskreno od srca molim, pomilujte najprije nas i nemojte se, još vas jednom molim, na ovakav način boriti za interese Hrvata u Bosni i Hercegovini. Od prevelike brige sve nas je manje i manje a neki su sve bogatiji i bogatiji, na čijoj ste strani", zaključeno je u saopćenju Hrvatske stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije