Saopćenje / Hrvatska stranka BiH: Svoje gluposti Dragan Čović će osobno dobro naplatiti

14. 02. 2020. u 10:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 315

Politički potezi nacionalista i korumpiranih zvaničnika proteklih dana drmaju Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo vas da su zbog odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu RS, Milorad Dodik i njegovi vjerni sateliti iz RS-a obznanili kako počinju blokadu rada državnih institucija tako što će se "suzdržati od odlučivanja". Naravno, nastavit će primati opsceno visoke plaće u Predsjedništvu, Parlamentu i sl. 

Nakon što su Dodik & co obznanili svoju odluku, u Istočno Sarajevo dohrlio je i šef HDZ-a Dragan Čović, jer, kako je rečeno nakon sastanka, SNSD i HDZ već duže vrijeme "dijele iste vrijednosti". O tome šta su "izdogovarali" ovaj put čitajte ovdje:

Dodik: BiH je u bezizlaznoj situaciji, stranci ne razumiju realnost

A, na Čovićev potez stigla je i prva reakcija hrvatske strane, tj. Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine koja je poslala saopćenje u kojem navodi:

"Odluka Dragana Čovića da se odmah po dolasku iz Moskve pridruži najavljenoj blokadi rada institucija vlasti BiH novi je prilog antologiji njegovih političkih gluposti koje su HDZ i političke stranke okupljene oko HNS-a pretvorile u pukog sekundanta tuđih politika i interesa."

Politički igrokaz koji je na sceni samo je još jedan u nizu prošlih i budućih koji su režirani s ciljem da se BiH destabilizira i zadrži ili blokira na putu EU integracija, dodaju iz ove političke organizacije.

"Svoje gluposti Dragan Čović će osobno dobro naplatiti, a dio cijene su već platili radnici Aluminija, a posljedice toga će biti još masovniji odlazak Hrvata iz BiH", zaključili su iz Hrvatske stranke.

KOMENTARI (3)