Ministrica Hota-Muminović odgovorila Sivri: "Neka se počne baviti politikom..."

4
L. M.
Ministrica Hota-Muminović odgovorila Sivri: "Neka se počne baviti politikom..."
Foto: Printscreen / Naida Hota-Muminović

U osnovnim školama u Kantonu Sarajevo sutra je nenastavni dan odlukom Ministarstva predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Djeca neće ići na nastavu, dok su prosvjetni radnici obavezni doći na posao. 

Ranije je predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudin Sivro kazao da je ministrica Hota-Muminović ove školske godine dva puta mijenjala kalendar i to je stvorilo nedoumice.

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

"Odluka ministrice da se ne ide u školu nema logike jer je ova odluka iznuđena od jednog od zastupnika u Skupštini KS, o kome se radi, može se i pretpostaviti", rekao je Sivro za portal Radiosarajevo.ba.

Kontaktirali smo resornu ministricu Naidu Hota-Muminović, koja je obrazložila razlog odluke.

"Ako pogledate kalendar neradnih dana u Federaciji Bosne i Hercegovine, vidjet ćete da je neradni i petak 24.12.2021. Tako smo i donijeli odluku da petak bude nenastavni dan. Nisam čula taj komentar sindikata o nekim nalozima zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo.

Neka se taj koji je to izjavio počne baviti politikom tamo gdje se politikom bavi, na listama kroz izborni proces ili na nekoj od izvršnih funkcija. To bi bilo korektno. Koristim priliku da zaželim blagoslovljene blagdane, Sretan Božić svim katolkinjama i katolicima", kazala je Hota-Muminović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije