Ministrica Hota-Muminović otkriva kako će se odvijati nastava u KS

3
Radiosarajevo.ba
Ministrica Hota-Muminović otkriva kako će se odvijati nastava u KS
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Naida Hota-Muminović

Krizni štab Kantona Sarajevo danas je donio odluku da će se učenici od 1. septembra vratiti u škole.

Tim povodom kontaktirali smo ministricu za odgoj i obrazovanje KS Naidu Hota-Muminović koja nam je otkrila detalje modela nastave.

"Nastava počinje 1. septembra. Cilj nam je da što veći broj učenika što češće bude u klupama, tamo gdje bude moguće da bude čitav razred prisutan, to će biti i prioritet. Dogovoreno je da među učenicima u učionici bude napravlje n razmak od najmanje jednog metra. Treba reći i to da će škole imati određen stepen autonomije", kazala je Hota.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Obzirom da se epidemiološka situacija iz dana u dan u KS pogoršava, ministrica kaže da treba biti spreman na svaki scenario.

"Mi smo spremni na sve modele i sve scenarije. Sarađivat ćemo sa zdravstvenom strukom, pratiti situaciju... Poštivat ćemo sve epidemiološke mjere na području Federacije BiH i u skladu s tim ćemo donositi naredne odluke", dodala je.

Učenici već godinu i pol dana imaju kombinovani sistem nastave. Preciznije rečeno, više su radili od kuće nego što su išli u školu otkad je počela pandemija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije