Hoće li petorka osumnjičena za otmicu kod Sarajeva ostati iza rešetaka?

1
A. S.
Hoće li petorka osumnjičena za otmicu kod Sarajeva ostati iza rešetaka?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / MUP KS

Tuzilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora za pet ukrajinskih državljana koji su 9. maja 2024. uhapšeni u velikoj akciji Ministarstva unutašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) na području Ilidže kod Sarajeva, zbog sumnje da su oteli jednog državljanina Sirije, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ovu informaciju za naš portal potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

"Predloženo je produženje pritvora za još dva mjeseca. Čeka se odluka Općinskog suda u Sarajevu", dodala je Azra Bavčić za portal Radiosarajevo.ba

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

O detaljima otmice javnost je blagovremeno informirana od strane MUP-a KS. Navedeno je bilo da su 9. maja, oko 15.40 sati, pripadnici PU Ilidža je obaviještena da je na kružnom toku u naselju Pejton na Ilidži više osoba fizički napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smjestili u kombi i uputili se u pravcu Blažuja.
 
Policajci su, kako su kasnije naveli, operativnim radom na terenu pronašli kombi ford, u samouslužnoj autopraonici na području ulice Plandište i jednog muškarca D. D., državljanina Ukrajine, koji se može dovesti u vezu s ovim događajem.

"Nedugo zatim, u ulici Plandište, policijski službenici pokušavaju zaustaviti vozilo škoda u kojem su se nalazile osobe od interesa. Vozač vozila odbija naredbu za zaustavljanje i nastavlja vožnju u pravcu Vrela Bosne. Na izletištu Vrelo Bosne, policijski službenici zatiču vozilo, dok su osumnjičeni bijeg nastavili pješke", istakli su iz MUP-a KS.

MUP se oglasio o otmici na Ilidži: Oteli muškarca na kružnom toku, pokušali bježati od policije...

MUP se oglasio o otmici na Ilidži: Oteli muškarca na kružnom toku, pokušali bježati od policije...

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo djelo je okvalifikovao kao protivpravno lišenje slobode (član 179. KZFBiH), a zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela, uhapšeni su: Y. L. (2005), Y. H. (2003), O. I. (1985), D. D. (2004) i A. M. (2005), svi iz Ukrajine.

Kako smo već pisali, uhapšeni su: Yaroslav Lano, Dmitrii Dobiiash, Oleksandr Ihnatov i Yevhenii Hulei i Anastasija Makarenko, koji su porijeklom iz Ukrajine.

Aktuelna mjera pritvora istječe u subotu, 7. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije