Osumnjičeni za otmicu Sirijca predati Tužilaštvu KS: Odluka će se donijeti u naredna 24 sata

0
Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za otmicu Sirijca predati Tužilaštvu KS: Odluka će se donijeti u naredna 24 sata
Foto: Tužilaštvo KS / Ilustracija / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, osumnjičeni za otmicu stranog državljana iz Sirije koja se dogodila u kasnim satima sinoć, 9. maja na području Ilidže, predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo će o daljem postupanju odlučiti u naredna 24 sata o čemu će javnost biti obaviještena. 

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nešto ranije je djelo okvalifikovao kao Protivpravno lišenje slobode (član 179. KZ FBiH), a zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela, slobode su lišeni: Y.L. (2005), Y.H. (2003), O.I. (1985), D.D. (2004) i A.M. (2005), svi iz Ukrajine.

Nova nesreća u BiH: Automobil završio na krovu, Hitna pomoć na terenu

Nova nesreća u BiH: Automobil završio na krovu, Hitna pomoć na terenu

Prethodno, policijski službenici su locirali objekat u kojem je protivpravno bio zadržan muškarac A.E.A., državljanin Sirije. Uz pratnju policijskih službenika, prebačen je na KCUS na ljekarski pregled, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Policijski službenici su izvršili pretres kuće, te je pronađeno vatreno oružje – jedan pištolj.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije