Policijska akcija u BiH: Uhapšen jedno lice zbog otmice

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u BiH: Uhapšen jedno lice zbog otmice
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS predali su danas tužilaštvu N.R. iz Banja Luke osumnjičenog za otmicu u noći sa petka na subotu 17. na 18. maj 2024 godine.

Osim toga, kako navode iz MUP-a RS, osoba N.R. se sumnjiči i za sprečavanje dokazivanja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS predali su u utorak, 21. maja u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala lice inicijala N.R iz Banja Luke.

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

"Za navedeno lice postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja" iz člana 336. stav 1. Krivičnog zakonika RS, a da je prethodno dana 17. i 18. maja 2024. godine izvršilo krivična djela "Otmica" iz člana 142. stav 2., a vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju sa krivičnim djelom "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske", navodi se u saopćenju MUP RS.

 Inače, N.R. je odranije poznat policiji po mnogim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije