Anketa | Hoće li Marin Vukoja postati novi sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine?

5
Radiosarajevo.ba
Anketa | Hoće li Marin Vukoja postati novi sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine?
Foto: Dž. K. / Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PFBiH) trebalo bi na današnjoj sjednici, 28. maja, da glasaju o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Komisija za izbor i imenovanje Predstavničkog doma izglasala je 21. maja da će Vukoja biti jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH.

Predviđeno je da zastupnici po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Meteoalarm upozorava: Snažno nevrijeme i jake padavine u brojnim regijama BiH

Meteoalarm upozorava: Snažno nevrijeme i jake padavine u brojnim regijama BiH

Na predloženom dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata po skraćenom postupku, kao i Nacrt zakona o likvidacionom postupku.

Zastupnici bi trebali da se izjasne i o strategiji za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici za period 2024. - 2027. godina.

/ Anketa

Smatrate li da Marin Vukoja treba biti izabran za sudiju Ustavnog suda BiH?
Rezultati

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović pozvao je Parlament Federacije BiH da ne podrži izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

Reuf Bajrović je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da je ključna uloga trenutno Denisa Bećirovića.

"Bećirović mora pozvati SDP-ove zastupnike da ne glasaju. Ovo je direktni atak na Bošnjake i sve koji vole Bosnu i Hercegovinu. Bećirović mora zastupnicima SDP-a kazati da ne glasaju za izbor Marina Vukoje. To je jedina pravedna odluka u ovom trenutku", rekao je Bajrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije