Hoće li Grujičić priznati da se u Srebrenici dogodio genocid?

Radiosarajevo.ba
Hoće li Grujičić priznati da se u Srebrenici dogodio genocid?
AA / Arhiv
"Nikad ne reci nikad", odgovorio je gradonačelnik Mladen Grujičić na pitanje da li je tačno da je rekao da nikada neće reći da se u Srebrenici dogodio genocid, piše Tanjug.

Grujičić je u emisiji Intervju 20, koja će biti emitovana u petak na BHT-u, također rekao da je spreman da posjeti Memorijalni centar u Potočarima i pokloni se srebreničkim žrtvama, ali ne nenajavljeno.

Ne bi, kaže, želio da ima neprijatnosti da se tamo pojavi nepozvan, jer zna da ga udruženje Majke Srebrenice ne priznaje.

Zna i da to neće naići na dobre reakcije pojedinaca iz reda srpskog naroda.

Ali ne može, kaže, da se osvrće na to šta će neko da kaže, već će raditi ono što bude smatrao da treba da svakom bude bolje u toj sredini.

"Dakle, nije meni problem otići u Memorijalni centar, ali mislim da nisam poželjan i ne mogu da banem nepozvan... Znam da nisam prihvaćen od Udruženja majki... Kada budem pozvan, odazvat ću se", rekao je Grujičić na poziv novinarke Sanele Prašović-Gadžo da nakon razgovora odu zajedno u Potočare.

Na njeno insistiranje da odgovori da li je spreman odmah ode u Potočare i da li želi da to učine zajedno posle emisije, Grujičić je odgovorio:

"Ne želim u ovom trenutku".

A kada bude pozvan, odazvat će se i poklonit će se srebreničkim žrtvama, ponovio je i dodao da sa tim nema problem. Razumije, kaže, svakog ko je nekog izgubio u posljednjem ratu, jer se i njemu to dogodilo.

Bošnjacima poručuje da ne nasjedaju na razne spekulacije, poput one da će Mladen Grujičić sada da napravi neki režim koji će biti na njihovu štetu.

"Želim da im poručim da ću učiniti sve da im život bude podnošljiviji u Srebrenici njima i srpskim građanima, da želim da sarađuem, da želim timski rad koji će donijeti bolje sutra za našu djecu", rekao je Grujičić.

Vidjeli smo, kaže, da od ovog što smo do sad radili nema napretka.

"Hajde sad da radimo na nekim drugim pitanjima. Boljitka će biti već u prvoj godini moga mandata", uvjerava Grujičić, koji je na nedavnim lokalnim izborima pobijedio kao zajednički kandidat svih srpskih stranaka u toj opštini.

Grujičić je na toj poziciji zamijenio Ćamila Durakovića koji je, iako ne priznaje izborni rezultat, predao dužnost svom nasljedniku, ali se istovremeno i žalio Apelacionom sudu BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije