Policija i građani hvatali lopova po ulicama Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Policija i građani hvatali lopova po ulicama Sarajeva
Foto: Arhiv / Ilustracija
U utorak, u 11,35 sati, građani su obavijestili IV PU da je u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, nad Z.E. iz Sarajeva izvršeno krivično djelo razbojničke krađe, te da se izvršilac udaljava u pravcu ulice Josipa Slavenskog.

Policijski službenici su u saradnji sa građanima, u ulici Rustempašina, općina Ilidža sustigli nepoznato lice koje je od sebe odbacilo otuđenu torbu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o L.S., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pretresa kod istog je pronađen novac koji potiče iz izvršenja opisanog krivičnog djela.

Pomenutog dan u 12,00 sati, L.S. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 288. KZ F BiH (Razbojnička krađa).

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a L.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije