HNS BiH: Pozivamo na suzdržavanje od svih zapaljivih retorika, BiH mora održati pozitivan zamah

4
Radiosarajevo.ba
HNS BiH: Pozivamo na suzdržavanje od svih zapaljivih retorika, BiH mora održati pozitivan zamah
Foto:HNS BiH / Hrvatski narodni sabor

Danas, 26. aprila, u Mostaru je održana 10. redovna sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora na kojoj je govoreno o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na svim razinama, kao i predstojećim Lokalnim izborima i aktivnostima vezanima za usvajanje prioritetnih zakona na europskom putu.

Također, članovi Predsjedništva HNS-a su razgovarali i o nužnosti održavanja stabilnog dijaloga političkih lidera te navodima o sigurnosnoj situaciji u BiH.

Članovi Predsjedništva su govorili o naporima koji se kroz razgovore političkih lidera ulažu u postizanje dogovora i domaćih rješenja kako bi se pozitivni zamah na europskom putu zadržao i kako bi BiH  nastavila ostvarivati značajan napredak.

Sarajevo: Samo u aprilu izdate 164 kazne za parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom

Sarajevo: Samo u aprilu izdate 164 kazne za parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom

Ususret Lokalnim izborima koji će se u Bosni i Hercegovini održati krajem godine, HNS je naznačio važnost ostvarenja i zadržavanja dobrih rezultata među hrvatskim biračkim tijelom i očuvanje zajedništva hrvatskoga naroda.

U vremenu kada politički akteri trebaju ostati usredotočeni na postizanje evropskih i brojnih socio-ekonomskih iskoraka, Hrvatski narodni sabor poziva na politički dijalog, suzdržavanje od svih zapaljivih retorika, iznalaženje domaćih rješenja o otvorenim pitanjima, kao i održavanje pozitivnog zamaha na unutarnjem i vanjskom planu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije