Zasjedao Čovićev HNS pa saopćio: "Izmjene izbornog zakona uskoro idu u proceduru"

9
Radiosarajevo.ba
Zasjedao Čovićev HNS pa saopćio: "Izmjene izbornog zakona uskoro idu u proceduru"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) - inače produžena ruka lidera HDZ-a Dragan Čovića, u Mostaru je  danas, 15. marta, održalo 7. redovnu sjednicu.

Glavno vijeće je, kako je saopćeno, izrazilo zadovoljstvo nakon što je Europska komisija najavila da će predložiti otvaranje pregovora o učlanjenju BiH u Europsku uniju: "Zadovoljstvo je tim veće što je time napravljen veliki korak u realizaciji strateških ciljeva HNS-a definiranih u Deklaracijama HNS-a kao i zbog toga što su hrvatski (HNS) ministri i dužnosnici na čelu sa Predsjedavajućom Vijeća ministara, Borjanom Krišto, dali najveći doprinos ostvarenju ovog cilja. Javnost je još jednom imala priliku prepoznati stvarne zagovaratelje europskog puta BiH."

Glavno vijeće HNS je nakon informacije o aktivnostima svih odjela posebno razmatralo Informaciju o realizaciji Demografske strategije kao i Informaciju u sigurnosnoj situaciji u BiH. 

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Zaključili su da Predsjedništvu HNS-a upute prijedlog o razmatranju i definiranju načela vezanih za Zakon o VSTV, koja se odnose na pitanja ustroja i popune tog tijela.

Također su informirani kako će prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH uskoro biti upućen u proceduru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije