Hitna sjednica Vlade KS zbog pogoršane epidemiološke situacije

1
Radiosarajevo.ba
Hitna sjednica Vlade KS zbog pogoršane epidemiološke situacije
FOTO: Arhiv / Vlada KS

Povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, Vlada ovog kanton danas će održati vanrednu sjednicu u proširenom sastavu.

Sjednici Vlade će prisustvovati članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom, predstavnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kao i policijski komesar MUP-a KS.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sinoć se oglasio na svom Twiiter profilu.

"Sutra u 9h hitna sjednica Vlade KS zbog rasta broja zaraženih i očiglednog nepridržavanja mjera velikog broja građana KS. Pandemija nije gotova.

Naši sugrađani umiru. Država i FBiH šute o vakcinaciji. KS uz sve napore još nije uspio doći do vakcina na tržištu", napisao je Forto.

Kako su ranije kazali u neslužbenom razgovoru neki od članova Kriznog štaba,svakako treba analizirati stanje. Na pitanje da li struka smatra da treba uvesti nove mjere, i hoće li takvo što predložiti Vladi, odgovor je na fonu da su "odgovrajuće mjere već na snazi", ali da treba sagledati mogućnost njihovog efikasnijeg provođenja i nadzora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije