Hiljade građana dobit će do 5.000 KM od EU: U FBiH 4.000 prijava

6
Radiosarajevo.ba
Hiljade građana dobit će do 5.000 KM od EU: U FBiH 4.000 prijava
Radiosarajevo.ba / Novac / Ilustracija

Europska unija, kao ključni finansijer brojnih projekata u BiH, pokazuje se i kao strateški partner zemlji kada govorimo o energetskoj učinkovitosti, a od čega korist ima poslovna zajednica, ali i građani.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Slađan Bevanda potvrdio je za Večernji list kako je podrška Europske unije za žitelje Federacije BiH, kao i mikro te mala poduzeća, iznosila nešto manje od 26 miliona maraka, dodavši kako je taj iznos podijeljen u ravnomjernom omjeru, što znači da je za građane i poduzeća bilo osigurano po nešto manje od 13 miliona maraka.

Sama konkursna procedura, objasnio je, bila je provedena koristeći novu elektroničku aplikaciju te je za građane okončana procedura, dok je u pogledu mikro te malih i srednjih poduzeća ostao dio sredstava te je nedavno raspisan novi konkurs.

Proljeće je vrijeme alergija: Kako najmlađima olakšati simptome?

Proljeće je vrijeme alergija: Kako najmlađima olakšati simptome?

U kontekstu građana postojalo je iznimno veliko zanimanje - prijavilo se više od 4 hiljade ljudi, a maksimalni iznosi koji se mogu ostvariti po ovoj osnovi je 5 hiljada maraka.

Građani su pritom u najvećem broju slučajeva sredstva predvidjeli za nabavu dizalica toplote.

Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije