Helez i Turčalo uručili certifikate studentima za uspješno obavljenu praksu u Ministarstvu odbrane

0
Radiosarajevo.ba
Helez i Turčalo uručili certifikate studentima za uspješno obavljenu praksu u Ministarstvu odbrane
Foto: FPN Sarajevo / Zukan Helez i Sead Turčalo i studenti

U srijedu, 26. juna, je u Domu Oružanih snaga BiH održana svečanost povodom završetka studentske prakse studenata Fakulteta političkih nauka (FPN) Univerziteta u Sarajevu u Ministarstvu odbrane BiH. Na ceremoniji su ministar odbrane BiH Zukan Helez i dekan FPN-a Sead Turčalo uručili certifikate studentima za uspješno okončanu praksu.

Praksu u Ministarstvu odbrane BiH završilo je 29 studenata sa smjerova Politologija i Sigurnosne i mirovne studije, u periodu od 15. februara do 15. juna 2024. godine. Ova praksa omogućila je studentima da primijene svoja teorijska znanja u praktičnom okruženju.

"Tokom vašeg boravka u Ministarstvu odbrane BiH, pokazali ste izuzetnu želju za učenjem i prilagođavanjem radnim zadacima, što nam je veoma važno. Vaš doprinos našim projektima i timu ministarstva bio je od ključne važnosti, a siguran sam da ste stekli vrijedno iskustvo koje će vam koristiti u budućoj karijeri," istakao je ministar Helez obraćajući se studentima.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Ministar Helez je naglasio važnost povezivanja teorijskog znanja sa praktičnim vještinama koje se stiču u stvarnom radnom okruženju. Izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo odbrane BiH bilo u mogućnosti da podrži studente FPN-a u širenju njihovog znanja i vještina, te im poželio sve najbolje u njihovoj budućoj karijeri uz poruku: "Ostajte ovdje i volite svoju domovinu".

Dekan Turčalo je u svom govoru posebno zahvalio ministru Helezu i osoblju Ministarstva odbrane BiH što su omogućili studentima FPN-a da obavljaju praksu u ovom važnom državnom organu.

Dodijeljeni certifikati studentima Fakulteta političkih nauka za uspješno završenu praksu

Dodijeljeni certifikati studentima Fakulteta političkih nauka za uspješno završenu praksu

"Ministarstvo odbrane BiH je naše studente upoznalo sa radom NATO-a, EUFOR-a i cjelokupnim sistemom odbrane", rekao je dekan Turčalo, izražavajući nadu da će se saradnja između Ministarstva odbrane BiH i FPN-a nastaviti i u budućnosti.

Svečanom prijemu prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane BiH, kao i drugi predstavnici Fakulteta političkih nauka, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj važan događaj za studente i institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije