HDZ prozvao Ramu Isaka: Oduzimanjem nadležnosti skreće pozornost sa hapšenja

11
Radiosarajevo.ba
HDZ prozvao Ramu Isaka: Oduzimanjem nadležnosti  skreće pozornost sa hapšenja
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Klub HDZ-a u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine imao je dosta zamjerki na izlaganje Ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka te poslao brojne poruke ministru.

Ministru su spočitali da je centralizacijom MUP-a, pokušao skrenuti pažnju sa nedavnih hapšenja

"Umjesto preuzimanja odgovornosti, Isak se odlučio pričom u centraliziranju MUP-a i oduzimanju ustavnih nadležnosti federalnim jedinicama, skrenuti pozornost s hapšenja prvog čovjeka FUP-a te niza istaknutih policijskih čelnika u Federaciji BiH, uz nastavljanje prakse otimanja Hrvatima pozicije direktora FUP-a. Takvim trošenjem dragocjenog vremena i energije na politizaciju, izostaje posveta istragama u nizu slučajeva ozbiljnog narušavanja stanja sigurnosti u Federaciji BiH na koje nema njegovih reakcija kao ministra," navode iz HDZ-a.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Također smatraju da se umjesto politizacije, Isak trebao fokusirati na druge stvari.

Navodno vježbanje gađanja u kasarni povezano s radikalnim grupama u BiH?

Navodno vježbanje gađanja u kasarni povezano s radikalnim grupama u BiH?

"Trošenjem dragocjenog vremena i energije na politizaciju, izostaje posveta istragama u nizu slučajeva ozbiiljnog narušavanja stanja sigurnosti u Federaciji BiH na koje nema njegovih reakcija kao ministra. Među njima je i vježba gađanja u vojarni u Oružanih snaga BiH pokraj Mostara koju su izveli pripadnici vehabijskog pokreta", dodali su.

Zamjerili su ministru i što nije reagovao na izjave Ministra odbrane, kao i nedostatak reakcije na navodnu migrantsku prijetnju.

I dalje traje sjednica Parlamenta FBiH: Ramo Isak se osvrnuo na sigurnosnu situaciju

I dalje traje sjednica Parlamenta FBiH: Ramo Isak se osvrnuo na sigurnosnu situaciju

"Isak nije reagirao ni na nedavne skandalozne izjave ministra obrane BiH Zukana Heleza u Ahmićima o potrebi vojnog obučavanje djece i mladih te, zbog zločina pojedinaca koji su presuđeni, nazivanja cijelog naroda fašističkim. Također, nema ni saznanja o naoružanim migrantima iz Afganistana koji su se pokazali ozbiljnom prijetnjom sigurnosti svih stanovnika Federacije BiH", istaknuli su izaslanici HDZ BiH u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH, te podcrtali da je ignorisanje sigurnosnih izazova posebno u ovom vremenu neprihvatljivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije