HDZ BiH: Politička situacija ne doprinosi izgradnji povjerenja u BiH

Radiosarajevo.ba
HDZ BiH: Politička situacija ne doprinosi izgradnji povjerenja u BiH
Peta proširena sjednica Središnjeg odbora HDZ-a BiH održana je danas u Kupresu, na kojoj se između ostalog komentirala aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini.

Razgovaralo se o funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i analizi iz programa rada HDZ-a BiH nakon lokalnih i općih izbora.

Također na sjednici su komentirana i sva otvorena politička pitanja u Bosni i Hercegovini.

Središnji odbor HDZ-a BiH u proširenom sastavu nakon rasprave usvojio je da politička situacija u BiH nije dobra i ne doprinosi izgradnji dobrih odnosa i povjerenja među narodima, što je pretpostavka opstojnosti, stabilnosti, sigurnosti i boljeg života u BiH.

Ovakva situacija svakako utječe na EU i NATO put Bosne i Hercegovine. Stoga će HDZ BiH i u narednom periodu učiniti sve da se kroz političke institucije donesu ključne odluke za stabilizaciju političkog sistema, a  sve u svrhu podizanja životnog standarda i osiguranja boljih uvijeta za život svakog čovjeka u BiH.

Središnji odbor HDZ-a BiH zadužuje političke predstavnike (članstvo) svih organizacijskih oblika stranke, utemeljitelje, branitelje, mladež, zajednicu žena, da organiziraju obilaske svih temeljnih ogranaka u svrhu ispunjavanja preuzetih programskih obaveza.

Do kraja godine kroz institucije vlasti gdje HDZ BiH ima svoje dužnosnike, učiniti sve kako bi se donio proračun za narednu 2018. godinu i kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje vlasti na svim razinama u BiH.

U narednom razdoblju učiniti sve da se kroz zakonodavnu i izvršnu vlast u BiH stave na Dnevni red sva pitanja iz programa stranke, koja do sada nisu raspravljana kao što su: pitanja boracaa, oblast socijalnih prava, obrazovanje, mladi, privrede.

Središnji odbor HDZ-a BiH poziva svoje dužnosnike na svim nivoima vlasti na odgovorno i ponašanje u skladu s kodeksom HDZ-a BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije