Dodik: S HDZ-om ćemo odlučiti ko će od Bošnjaka u vlast nakon izbora 2018.

Radiosarajevo.ba
Dodik: S HDZ-om ćemo odlučiti ko će od Bošnjaka u vlast nakon izbora 2018.
Predsjednik RS-a Milorad Dodik dao je intervju Večernjem listu. U intervjuu je Dodik upozorio da "Obavještajno-sigurnosna služba BiH (OBA) funkcionira tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje".

Napomenuo je da "Bakir Izetbegović želi da se riješi dvije osobe, a to su Dodik i Čović" i apelirao na "normalizaciju odnosa između Srba i Hrvata".

"U realnim stvarima treba da se podržavamo, kao što mi ovdje nastojimo pomoći ostvarenju prava Hrvata u BiH. Naša podrška nije iz bilo kakvih kalkulacija, nego to radimo jer želimo i za sebe ono što Hrvati traže. I to nije na štetu Bošnjaka. Ni u kom slučaju, nego je riječ o pokušaju da se Bošnjaci natjeraju da odustanu od majorizacije i svojatanja BiH. BiH nije samo njihova i ne mogu nikoga majorizovati. Nas sigurno neće", poručio je predsjednik manjeg bh. entiteta i dodao da je za njega "ponižavajuće da ga neko zovne Bosancem".

On je rekao da RS nema nikakav razlog da ne podrži zahtjeve Hrvata u BiH u FBiH jer su tamo i Srbi majorizirani i biraju ih Bošnjaci. Zato smatra dobrom inicijativu hrvatske strane da se dođe do izmjena zakona kojim će se osigurati da jedan narod ne može drugome da bira predstavnike.

Dodik je poručio hrvatskom narodu da - ili će osigurati svoj status kao što imaju Bošnjaci u FBiH ili će nestati.

On je naveo da će nakon izbora 2018. zajedno s HDZ-om odlučivati ko će od Bošnjaka biti u vlasti, te da je "Izetbegović politička olupina koja nema nikakvu snagu i ne može više upravljati ni vlastitom strankom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije