Haos u Skupštini KS: Mekić psovao majku Zahiragiću, fizički nasrnuo na njega

0
A. S.
Haos u Skupštini KS: Mekić psovao majku Zahiragiću, fizički nasrnuo na njega
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pres-konferencija Kluba zastupnika SDA

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je prekinuta nakon što su se u holu skupštinske zgrade umalo fizički sukobili zastupnici Haris Zahiragić (SDA) i Amel Mekić (Narod i pravda).

Zahiragić tvrdi da mu je Mekić opsovao majku te da mu je prijetio da će ga "opaliti štocem"."Maloprije mi je Amel Mekić - zastupnik Naroda i Pravde na skupštinskim hodnicima, u prisustvu Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Vedrana Jakupovića, Harisa Plehe, Zvonka Marića i još nekoliko zastupnika i uposlenika stručne službe, kazao: "J... li ti majku, štocem ću te opaliti" - i nasrnuo na mene, a nakon čega ga je kolega Konaković izveo iz hodnika", napisao je Zahiragić na Facebooku.

Taylor Swift u novom izdanju kakvo niste vidjeli: Pogledajte ovaj spot

Taylor Swift u novom izdanju kakvo niste vidjeli: Pogledajte ovaj spot

Portal Radiosarajevo.ba saznaje da je Zvonko Marić (SBB) razvadio Mekića i Zahriagića. 

"Iz sale se sukob prenijelo u hodnik zgrade. Neprimjereno je sve bilo. Trajalo je oko 30 sekundi. U prvi mah sam mislio da se šale. a onda su pale teške riječi, psovke, svađa... Uspio sam ih razvaditi, jer sam bio u blizini. Odmah je prekinuta sjednica, a Klub SDA je napustio i otišao. Ovo je besmislica i nema nikakvog opravdanja", kazao je Marić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Skupština Kantona Sarajevo je danas ranije razmotrala prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja ministrice za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Aleksandre Nikolić i izglasalo imenovanje.

Skupštini je prisustvovalo 29 zastupnika, za je glasao 21 zastupnik, što je bilo dovoljno za donošenje odluke o imenovanju nove ministrice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije