Haos na cestama: Veliki broj vozila u kvaru, BIHAMK-u utrostručen posao

Radiosarajevo.ba
Haos na cestama: Veliki broj vozila u kvaru, BIHAMK-u utrostručen posao
Izuzetno niske temperature u Bosni i Hercegovini prethodnih nekoliko dana prouzrokovali su kolaps u brojnim segmentima našeg svakodnevnog života. U nekim gradovima građani su ostali bez grijanja i struje, a veliki je broj i kvarova automobila.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz dispečerskog centra BIHAMK-a, broj poziva na njihov hitni broj za pomoć na cesti je znatno povećan tokom prethodnih dana, te njihove službe rade danonoćno "punom parom" kako bi pomogli svima koji se nađu u nevolji.

U pojedinim trenucima zbog velikog broja poziva dispečerski centar je bio nedostupan za mnoge vozače kojima je trebala pomoć na cesti, zbog čega iz BIHAMK-a pozivaju sve da svoje kvarove, ukoliko ne mogu uspostaviti vezu sa dispečerskim centrom, prijave SMS porukom na broj 062/090-080.

Kazali su nam i da je tokom ove vanredne situacije napravljena i lista čekanja, zbog velikog broja zahtjeva, te da zaposlenici BIHAMK-a čine sve što je u njihovoj moći da svakom vozaču pomognu čim prije.

"Napominjemo da je red čekanja jako dug, ali da će svi dobiti pomoć po redu čekanja. Ako ste u mogućnosti sklonite se na toplo, dok ekipa ne stigne na intervenciju. Hvala na razumijevanju", ističu iz BIHAMK-a.

U večernjim satima stiglo je i njihovo upozorenje koje ponavljaju tokom prethodnih nekoliko dana, a kojim upozoravaju vozače da voze maksimalno oprezno, jer izrazito niske temperature mjestimično stvaraju poledicu na kolovozu. Posebno je loše stanje na putnim pravcima u planinskim predjelima, kao što su: Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad, Livno-Glamič-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije