Val hladnoće i u narednim danima: Produžen narandžasti meteoalarm!

Fena/Radiosarajevo.ba
Val hladnoće i u narednim danima: Produžen narandžasti meteoalarm!
Avaz / Nihad Katica
Federalni hidrometeorološki zavod izdao je novo, produženo upozorenje za niske temperature zraka do četvrtka, 12. januara.

Jutarnje temperature su u granicama narandžastog (od -20 do -10 ), a dnevne, uglavnom, u granicama žutog (-10 do -5 stepeni Celzijusa).

 

Meteorološka pojava za koju se izdaje narandžasto upozorenje podrazumijeva niske temperature zraka u cijeloj Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Podsjećamo vas, ovo je vremenska prognoza do četvrtka.

 

U ponedjeljak jutro pretežno sunčano. Tokom dana i u večernjim satima u Bosni postepeno naoblačenje sa istoka, što će u većini područja usloviti slab snijeg. Jutarnje temperature od -18 do -11, na jugu od -7 do -2, na planinanama do -25, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -4 do 2 °C.

 

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -19 do -12, na jugu od -7 do -2, na planinama do -24, a dnevne od -11 do -6, na jugu od -3 do 2 °C.

 

U srijedu u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Jutarnje temperature od -20 do -12, na jugu od -7 do -1, na planinama do -23, a dnevne od -8 do -2, na jugu od 0 do 4 °C.

 

U četvrtak jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. U večernjim satima u Hercegovini i većem dijelu Bosne sa kišom i snijegom. Padavine slabog intenziteta. Jutarnje temperature od -16 do -9, na jugu od -5 do 0, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije