Halil Bajramović odgovorio na tvrdnje da je tukao člana NES-a: "Evo šta se tačno dogodilo"

3
L. Ramljak
Halil Bajramović odgovorio na tvrdnje da je tukao člana NES-a: "Evo šta se tačno dogodilo"
Foto: Facebook / Halil Bajramović i Sulejman Samardžić

U sarajevskom hotelu jutros, 14. marta, zastupnik Naroda i pravde (NiP) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Halil Bajramović je fizički napao Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona (USK) i člana Narodnog evropskog saveza (NES).

Izjavio je ovo za portal Radiosarajevo.ba premijer USK Mustafa Ružnić, koji je kazao da se sve desilo u hotelu Holiday Inn: "Napao ga je na ulazu u lift, a sve na osnovu ranije upućenih prijetnji zbog posljednjih dešavanja. Javno je prijetio da će udarati, tući... i tri puta je udario Sulejmana Samardžića. Sve je prijavljeno policiji."

U MUP-u KS potvrđeno nam je da slučaj prijavljen jutros u 9.30.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Portal Radiosarajevo.ba pozvao je ovim povodom Halila Bajramovića.

"Prešli su sve granice. Oni se samo sa mnom bave", govori na početku razgovora za naš portal Bajramović.

Kako kaže, žurio je na sastanak Komisije za boračka i invalidska pitanja.

Oglasili se iz NES-a nakon što je zastupnik NIP-a napao njihovog člana: "Primitivni kvazipolitičar"

Oglasili se iz NES-a nakon što je zastupnik NIP-a napao njihovog člana: "Primitivni kvazipolitičar"

"Sve je počelo na osmom spratu hotela. Imaju kamere, neka ih provjere pa neka se utvrdi šta se tačno desilo. Četiri lifta tamo imaju - pa valjda se ne ulazi u lift s nekim s kim niste dobri", nastavlja naš sagovornik. 

Veli da je Samardžić počeo s provokacijama. Bajramović nam dalje priča kako je otišao na recepciju, da "razduži sobu i ključ", no kad je krenuo da izađe Ružnić i Samardžić mu nisu dali da izađe iz hotela.

"Krenuo sam snimati mobitelom, ali su mi uzeli mobitel! Nakon 10 minuta su mi vratili telefon, valjda su htjeli brisati videa...ali, ostao je jedan kraći snimak na kojem se sve vidi", navodi Bajramović za portal Radiosarajevo.ba.

Pa dobro, jeste li ga napali? - insistiramo na konkretnom odgovoru.

"Postoji nešto što se zove Dom zdravlja da utvrdi ima li povreda. Koliko sam pročitao, povreda nema, a posljedica napada je - povreda. Jeste bilo rasprave. Ali, vrijeđao me i bio je jako uvredljiv, a ja sam samo žurio da stignem na sastanak Komisije. Nisam imao nikakav ni plan ni namjeru, samo sam žurio. Radim svoj posao", odgovara nam Bajramović. 

Šta se jutros dešavalo u sarajevskom hotelu: Zastupnik NiP-a napao savjetnika premijera USK?

Šta se jutros dešavalo u sarajevskom hotelu: Zastupnik NiP-a napao savjetnika premijera USK?

On je mišljenja da je cilj njegova diskreditacija "na kojoj već dugo rade u Krajini: "Kao da je cilj da mene smijene, i da postave nekog s kim će oni moći upravljati, kao što to rade s nekim drugim strankama. To je njihov stil igre."

Bajramović ističe da je i jedan policajac danas svjedočio uvredama koje mu je izrekao Mustafa Ružnić; kako dodaje, policajce je zamolio da ih "samo udalje": "Htjeli su me provocirati da reagiram."

Halil Bajramović potom iznosi tvrdnje da je srž problema to što on "u javnosti često spominje njihove veze sa školom Vita Plus iz Bihaća za koju je dokazano da je prodavala diplome i na kojoj je predavao osuđeni srpski ratni zločinac":

"To niko ne može osporiti. To je istina. Njemu smeta što ja o tome pričam", odlučno poručuje naš sagovornik, pa zaključuje: "Oni žele da mene, Zlatnog ljiljana, ućutkaju, da o tome ne pričam. Njima smeta što ja to pričam. Eh, kad se budem plašio i ne budem smio o tome govoriti, onda trebam vratiti Ljiljan koji s ponosom nosim."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije