Oglasili se iz NES-a nakon što je zastupnik NIP-a napao njihovog člana: "Primitivni kvazipolitičar"

8
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz NES-a nakon što je zastupnik NIP-a napao njihovog člana: "Primitivni kvazipolitičar"
Foto: NES BiH / NES BiH

U sarajevskom hotelu Holiday Inn jutros, 14. marta, zastupnik Naroda i pravde u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Halil Bajramović je fizički napao Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona, člana Narodnog evropskog saveza.

Oglasili su se iz NES-a, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Građanima Unsko-sanskog kantona današnji incident u kojem je Halil Bajramović, predsjednik NiP-a USK fizički nasrnuo na Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera USK neće zvučati iznenađujuće, jer je Bajramović oduvijek poznat po primitivnim ispadima, verbalnim sukobima i kafanskom načinu ophođenja, a poznato je da je prošle godine osuđen i na tri godine zatvora.

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

"Međutim, kako je događaj zabilježen u našem glavnom gradu i kako mu je prethodila najava na društvenim mrežama te kako je sve uslijedilo nakon aktuelnih političkih previranja u Krajini, smatramo nužnim javno osuditi ovakav vid javnog ponašanja koji je ispod svakog nivoa osnovne kulture.

Narodni evropski savez će inzistirati na tome da ovaj postupak bude krivično i pravno procesuiran, jer ni na koji način ne prihvatamo ovakav oblik ponašanja javnih zvaničnika i smatramo ga primjerom za svaku osudu.

Također, nećemo dozvoliti da krajišku čast i hrabrost kaljaju kvazipolitičari koji tu ulogu dobijaju preko noći upravo kako bi od Krajine pravili cirkusku arenu i predstavljali ovu regiju na najprimitivniji način", saopćeno je iz NES-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije