Halil Bajramović nakon napada na člana NES-a: Ovo smatram svojom naivnom greškom i ničijom više

7
Radiosarajevo.ba
Halil Bajramović nakon napada na člana NES-a: Ovo smatram svojom naivnom greškom i ničijom više
FOTO: Facebook / Halil Bajramović

U sarajevskom hotelu jučer, 14. marta, zastupnik Naroda i pravde (NiP) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Halil Bajramović je fizički napao Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona (USK) i člana Narodnog evropskog saveza (NES).

Bajramović je nakon ovog incidenta kazao za portal Radiosarajevo.ba kako nije tačno da se ovo dogodilo, a uz to je dodao i da ga je Sulejmanović provocirao.

"Imaju kamere, neka ih provjere pa neka se utvrdi šta se tačno desilo", bile su riječi zastupnika Naroda i pravde, a onda se upravo to i dogodilo.

Stigle su prve lubenice: Saznajemo odakle dolaze i po kojoj cijeni se prodaju u BiH

Stigle su prve lubenice: Saznajemo odakle dolaze i po kojoj cijeni se prodaju u BiH

U videu se jasno vidi napad kako Halilović šamara tri puta Samardžića, nakon objave ovog videa oglasio se ponovo Halilović ovoga puta na svom Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Imam potrebu da se izvinem svim prijateljima, članovima Narod i Pravde, NiP-USK koji su vjerovali u mene, mojoj porodici, onima koji su vjerovali u ono šta radim. Ono što su pojedinci, godinama pokušavali i pripremali uspjeli su, kad sam mislio da sam najoprezniji.

Objavljujemo VIDEO: Kako je član Naroda i pravde napao NES-ovca u liftu sarajevskog hotela

Objavljujemo VIDEO: Kako je član Naroda i pravde napao NES-ovca u liftu sarajevskog hotela

Višegodišnja tortura, požari, uništavanje, uvrede rezultirali su u posljedicu nakon koje ništa nije isto.

Ne tražim da me razumije bilo ko, pogriješio sam i priznam svoju grešku, takav sam da 'crvena linija' uvijek mora postojati u svemu, pogotovo kad mi dirnu ono što mi je sveto, to nije dobro ali takav sam.

Ovo doživljavam kao kvalitetnu pripremu za moju diskreditaciju uspjeli su i ja im čestitam.

Naivno sam nasjeo na ciljanu provokaciju i to priznam.

Halil Bajramović odgovorio na tvrdnje da je tukao člana NES-a: "Evo šta se tačno dogodilo"

Halil Bajramović odgovorio na tvrdnje da je tukao člana NES-a: "Evo šta se tačno dogodilo"

Sulejman Samardžić, Mustafa Ružnić ta ekipa su redovno radili na uništavanju mog života, o njima nisam razmišljao ni sekunde, upadoše mi u život iskoristiše sve ono što su pripremali ranije i tu smo gdje jesmo, nekad su neki potezi neizbježni. Kao čovijek se i njima izvinjavam iako nisu grama zaslužili.

Ne želim da svojim primjerom utječem negativno iako znam da bi 90% moje Krajine učinilo isto da su preživjeli ono što sam ja preživjeo od iste te ekipe.

U narednim danima više informacija o daljnim koracima, želim prvenstveno zaštititi svoju porodicu, prijatelje, ono što smo godinama gradili u NiP-u Bosnu i Hercegovinu, po cijenu da ne budem ni u NiP-u, a ni u Bosni i Hercegovini.

Vremenom ću mnoge stvari dokazati ali ne želim da bilo ko trpi, pogotovo rukovodstvo i NiP, posebno Predsjednik Konaković koji me je uvijek razumio, Ademović, i niz drugih čestitih za koje sam siguran da su dobre vođe, na dobrom putu kad je u pitanju Bosna i Hercegovina, bez obzira na sve i sva pitanja.

Ovo smatram svojom naivnom greškom i ničijom više. Kad malo razmislim o svemu donosim konačne odluke.

Do tad…", kazao je u objavi.

Imam potrebu da se izvinem svim prijateljima, članovima Narod i Pravde,NiP-USK koji su vjerovali u mene, mojoj porodici,...

Posted by Halil Bajramovic on Wednesday, March 15, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije