Sramota: Hakeri izbrisali YouTube kanal Informativnog centra za gluhe

Radiosarajevo.ba
Sramota: Hakeri izbrisali YouTube kanal Informativnog centra za gluhe
YouTube / Prtscr
YouTube kanal Informativnog centra za gluhe našao se na meti hakerskih napada.

Ova mlada nevladina, neprofitna i nepolitička organizacija volontera koji djele viziju da i gluhi imaju pravo na pravovremenu, tačnu i profesionalnu informaciju imala je hakerski napad na YouTube kanal.

"Napad na naš YouTube kanal je već prijavljen nadležnim policijskim institucijama i uz našu intenzivnu saradnju očekujemo da ćemo u najskorije vrijeme otkriti počinioca hakerskog napada kao i njegove ili njihove motive bilo da se radi o bolesnoj šali poremećenog uma ili svjesnom napadu na informarivni kanal osoba koji su u tom slučaju svjesno zadržane u mraku radi nečijih ciljeva.

Do konačnog rasvjetljivanja pozadine ovog napada, ICG obavještava svoje korisnike, prijatelje, poštovaoce i saradnike da ćemo se vrati jači, odlučniji i profesionalniji i da ćemo svojim naporima postati relevantan izvor informisanja ne samo populaciji od gotovo 40.000 ljudi u BiH nego i u regionu pa i u Evropi.

Želimo jasno reći da su naše aktivnosti tokom posljednjih mjeseci od pomoći i podrške kapitena fudbalske reprezentacije BiH Edina Džeke do intervjua sa visokim predstavnikom Valentinom Inckom i njihovi efekti nas ohrabruju i motivišu da radimo još više i još bolje.

O ishodima istrage ćemo obavijestiti kompletnu javnost po dobijanju rezultata a naše korisnike i prijatelje molimo za razumijevanje", navodi se u saopćenju Informativnog centra za gluhe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije