Lijepi li su sarajevski trotoari: Upriličeno svečano otvaranje

F. Z., N. K.
Lijepi li su sarajevski trotoari: Upriličeno svečano otvaranje
Višemjesečni radovi obnove trotoara ispred Predsjedništva BiH završeni su i danas je upriličen svečani obilazak trotoara ispred Predsjedništva BiH.

Budući da je završen veliki projekt za Općinu Centar vrijedan 362.812,65 KM, danas je upriličen i svečani obilazak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, kao i predstavnici Direkcije za puteve KS-a.

Tom prilikom, načelnik Ajnadžić je u svom svečanom govoru prisutnim građanima poručio da je izgradnja ovog trotoara tek početak velikih radova koji će osigurati potrebnu sigurnost svim pješacima na prostoru ove općine.

Također, na okupljanju povodom svečanog obilaska trotoara ispred Predsjedništva BiH okupilo se i nekoliko građana koji su na tramvajskoj stanici prekoputa Predsjedništva postavili transparent s natpisom: "Otvarate trotoare i ulice, a da zatvarate ubice?", "Živio predsjednički trotoar". 

Jedan od "zadovoljnih" građana priredio je nesvakidašnji performans tako što je puzao po trotoaru s praznom šerpom u rukama. Na naš upit, on je rekao da je to uradio "jer se ne može odvojiti od ljepote trotoara, bez obzira na to što je šerpa prazna i nema hrane u njoj". 

Podsjećamo, mediji su za današnje svečano otvaranje trebali doći 15 minuta ranije u zgradu Predsjedništva BiH, iz sigurnosnih razloga.

Tim povodom bura komentara preplavila je sinoć  Twitter i Facebook, čiji su se korisnici doslovno zezali na račun "političara koji otvaraju trotoar kao da je nuklearna elektrana".

Kako je danas bilo ispred Predsjedništva BiH, pogledajte u videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije