Hadžikadić nakon sastanka o formiranju trećeg bloka u RS-u

5
Radiosarajevo.ba
Hadžikadić nakon sastanka o formiranju trećeg bloka u RS-u
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Mirsad Hadžikadić

U Centrali SDP-a BiH danas je u Sarajevu održan prvi sastanak parlamentarnih stranaka, ali i drugih političkih subjekata koji će pokušati formirati zajednički blok stranaka kako bi na Općim izborima 2022. godine zajednički nastupili u RS.

Delegacije stranaka su predvodili Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Predrag Kojović (Naša stranka), Mirsad Hadžikadić(Platforma za progres), Senad Šepić (Nezavisni blok) i Mirsad Kukić (PDA). Ostale stranke poslale su delegacije bez predsjednika.

Cilj je, kako su ranije istakli, da se spriječi blokada BiH i omogući njen napredak.

"Ono u šta vjerujem, je poruka da političari postaju odgovorni i zreli da razgovaraju o zajedničkom djelovanju. Koliko će biti efikasno, ne znam, ali znam da će biti bolje od onoga kako je bilo prošli put, čak i ako svi ne budu učestvovali.

Mislim da je činjenica da se mora razgovarati i unutar FBIH i RS-a, jer to daje nadu da smo svi shvatili da parcijalizacija i borba jednh protiv drugih neće dati rezultat", kazao je Hadžikadić nakon sastanka.

Predsjednik Platforme za progres kazao je da niko od prisutnih danas nije izlazio neslaganje sa iznesenim na sastanku i dodao da bi se trebali sastati za mjesec dana ponovo.

"U slučaju RS-a, mislim da je važno da se okrenemo ka privredi i da na taj način pomognemo i Srbima, i Bošnjaicma i Hrvatima i ostalia, da bolje žive. Kako bi smo počeli njima pokazivati da je BiH progresivna i preospritetna i nadamo se da će bolja ekonomija početi da umanjuje tenzije", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije