Hadžije iz Krajine stigle u Mekku

3
Radiosarajevo.ba
Hadžije iz Krajine stigle u Mekku
Foto: Mina / Hadžije iz Krajine stigle u Mekku

U Mekku je u petak, 7. juna, doputovala prva grupa od 147 hadžija od ukupno 300 njih koji dolaze s područja Muftijstva bihaćkog.

Na put su krenuli sinoć, umorni su, ali sretni i zadovoljni. Večeras će se susresti s Kabom, a većini njih to će biti po prvi put u životu.

"Naš hadžijski put od Krajine, pa do Sarajeva, Džedde i evo do Mekke, protekao je bez nekih velikih problema. Voziti se autobusima, avionom i stalno neka čekanja, jeste zamorno i teško. Stariji narod je umoran, ali sve je hvala Bogu dobro prošlo“, izjavio je za agenciju MINA ovogodišnji vodič Muhamed-ef. Begić.

Otrovna zmija ujela dječaka (4) u bh. susjedstvu: Prevezen u bolnicu

Otrovna zmija ujela dječaka (4) u bh. susjedstvu: Prevezen u bolnicu

Hadžije su se u petak, 7. juna, rano po dolasku u Sarajevo okupile u Džamiji Kralj Fahd, gdje su obukli ihrame.

"Lijepo smo dočekani. Ovo je prvi put nakon dugo godina da hadžije u ihramima iz BiH idu na hadž. Bio je to lijep događaj, da ono što je dio hadža odmah doživimo u Sarajevu“, kazao je Begić.

Večeras će pristigle hadžije obavit umru. U Haremi-šerif će se uputiti malo prije ponoći, a planirano je da sve obrede završe do sabah-namaza. Sutra se u Mekku očekuje dolazak nove dvije grupe hadžija iz Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije