Hadžidedić: Unutarnji suverenitet države nikada nije u potpunosti obnovljen

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

Ovaj tzv. profesor bi, čini se, da je bio na Alijinom mjestu također odbacio Kutiljerov plan. A da ga je Alija ispoštovao rata nebi bilo. Ovako imamo ogroman broj mrtvih, ranjenih, protjeranih i "državu" na frtalj teritorija. Jel' se isplatilo?

Istina o bih

Bih je vjestacka tvorevina kao i yuga i kao takva ima svoj rok trajanja tj. dok zapadu odgovara. U srednjem vijeku bila srpska knezevina, pa turska upravna jedinica a nikad autonomna, kao sto su srbija i crna gora bile, pa onda austro-ugarska kolonija, pa opet upravna a nikad autonomna jedinica u kraljevini shs. Nakon 2. svjetskog rata trebala biti podjeljena izmedju srbije i hrvatske, sto su svi politicari i zagovarali, ali samo na osnovu titove odluke po prvi put postala republika i time prvi put postala ravnopravna srbiji i hrvatskoj. Nedugo nakon titove smrti se pokazalo da je ta njegova politicka avantura bila bezuspjesna, sto i dan-danas sami prozivljavamo ziveci u posljednoj modernoj koloniji na tlu evrope, sa stranim poglavicom na celu i sa stranim sudijama u ustavnom sudu, cega nema ni u jednoj banana drzavi, a kamoli u drugim drzavama bivse yuge. I onda ti dodju sda kadrovi i kazu da bih ima suverenitet, halo ba, kolonije i protektorati nemaju nikakav suverenitet, samo fiktivni i tacka. A ko ne zna razliku izmedju upravne i autonomne jedinice, taj tek pojma nema ni o cemu, a kamoli o istoriji.

/ Najnovije