Hadžidedić: Komšić je rekao samo istinu, Lagumdžija mora biti smijenjen, svrstao na stranu Dodika!

11
Radiosarajevo.ba
Hadžidedić: Komšić je rekao samo istinu, Lagumdžija mora biti smijenjen, svrstao na stranu Dodika!
Foto: Anadolija / Zlatko Hadžidedić

Naravno da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao istinu, kaže u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba prof. dr. Zlatko Hadžidedić, ugledni bh. politolog, ekspert za međunarodne odnose i univerzitetski profesor u povodu reakcija, pa i krajnje oštrih komentara na račun predsjedavajućeg kolektivnog šefa države pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija (UN).

"I ništa drugo osim istine. I vrijeme je bilo da neko konačno kaže potpunu istinu, bez imalo uljepšavanja, i to po prvi put na pravom mjestu, pred Ujedinjenim nacijama. Protiv njegovog istupa mogu biti samo oni, poput Zlatka Lagumdžije, kojima je stalo do toga da sakriju istinu, i da time olakšaju napade na Bosnu i Hercegovinu njenim neprijateljima, poput onih koji se nalaze u vladama Hrvatske i Srbije, ali i u redovima onih međunarodnih faktora koje pomažu ovim dvjema državama u njihovim napadima na Bosnu i Hercegovinu", stava je profesor Hadžidedić.

Profesor Hadžidedić krajnje otvoreno poručuje da Zlatko Lagumdžija mora biti najhitnije smijenjen zbog otkazivanja poslušnosti svom direktnom nadređenom koji sjedi u Predsjedništvu BiH, zaduženom za vođenje vanjske politike ove zemlje!

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Ako Lagumdžija javno kaže da je Željko Komšić privatno lice koje iznosi svoje privatne stavove, koje onda Lagumdžija osporava i negira iz pozicije nekoga koga je imenovalo to isto Predsjedništvo u ime koga je Komšić govorio pred Generalnom skupštinom UN, onda Komšić ima obavezu da u Predsjedništvu pokrene pitanje Lagumdžijine smjene jer ovaj direktno nastupa protiv institucija i interesa Bosne i Hercegovine i ni u kojem slučaju ne smije vršiti funkciju njenog predstavnika u Ujedinjenim nacijama", upozorava profesor Hadžidedić, te zaključuje:

"U svakom slučaju, Lagumdžija se ovim svrstao među one koji, poput Milorada Dodika, ne priznaju institucije Bosne i Hercegovine, te je samim tim ne priznaju kao državu. To je samo po sebi skandalozno, ali još skandaloznije bi bilo da takav - ovim i definitivno dokazani - neprijatelj ove države opstane na funkciji njenog ambasadora u UN".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije