Hadžiavdić poručio Tufekčiću: Tvoj strah je opravdan i očigledan

Radiosarajevo.ba
Hadžiavdić poručio Tufekčiću: Tvoj strah je opravdan i očigledan

Izmir Hadžiavdić, sekretar Doma naroda Parlamenta FBiH, koji je zbog afere "lažni putni nalozI" podnio krivičnu prijavu protiv potpredsjedavajućeg ovog Doma Jasenka Tufekčića, reagirao je saopćenjem za javnost na njegovo otvoreno pismo.

"Odgovaram na tvoje otvoreno pismo kao građanin, a ne kao sekretar Doma naroda Parlamenta Federacije BiH budući da u nedostatku bilo kakvih argumenata posežeš za lažima o mome privatnom životu. Pod pretpostavkom da su sve laži koje si iznio u otvorenom pismu, a zbog kojih ćemo se također vidjeti na Sudu, istinite - bilo bi logično da si, kao savjestan građanin i delegat Doma naroda (izabran od  građana Livna), o tome obavijestio nadležne organe uz činjenice i dokaze o mome „kriminalu“ kao što sam ja to učinio podnoseći krivičnu prijavu protiv tebe i prilažući stotine stranica dokaznog materijala", napisao je Hadžiavdić.

Istaknuo je da je to učinio uz osjećaj stida i nevoljko, jer za 15 godina koliko obavlja dužnost sekretara Doma naroda Parlamenta Federacije BiH čini mu se da "takva nezajažljiva i nemoralna osoba nije ulazila u zgradu Parlamenta Federacije BiH".

"Ne znam zašto te toliko zabolila krivična prijava ako si čist i ako je sve „pakovanje“ od novinara kako besramno tvrdiš. Ja sam ti pružio šansu da me tužiš za lažno prijavljivanje ukoliko je bilo što neistinito u krivičnoj prijavi protiv tebe. Ovdje smo te svi već upoznali kao čovjeka sklonog lažima. Tako i pozivanje i zahvala u tvome obraćanju dužnosnicima  koji su ti navodno dali podršku za tvoje perfidne aktivnosti protiv mene predstavljaće, siguran sam, samo uvredu za spomenute. Na kraju, tvoja briga za nadređene i strah koji imaju od mene je potpuno opravdana budući da ja želim da svi koji arče narodni novac imaju strah pa makar i od mene. Tvoj strah je opravdan i očigledan", poručio je Hadžiavdić.

Ističe da njegov rad i rad Stručne i veoma Službe kojom rukovodi svake godine provjerava Ured za reviziju FBiH, ali i brojne druge institucije i javnost.

"Nikada nije bilo ozbiljnih primjedbi. Odgovaram jedino Domu naroda Parlamenta Federacije i uvijek sam, shodno Zakonu, ocjenjivan ocjenom „izuzetno uspješan“", istaknuo je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije