Gudeljević potvrdila: Kina osigurala 50.000 doza cjepiva za BiH

1
Radiosarajevo.ba
Gudeljević potvrdila: Kina osigurala 50.000 doza cjepiva za BiH
Foto: Ministarstvo civilnih poslova BiH / Gudeljević i Ping

Ambasador Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping boravio je danas u Ministarstvu civilnih poslova gdje je sa ministricom Ankicom Gudeljević razgovarao o detaljima realizacije donacije cjepiva Bosni i Hercegovini.

Ambasadr Ji Ping informirao je ministricu da je Vlada Narodne Republike Kine osigurala 50.000 doza cjepiva za Bosnu i Hercegovinu.

Ministrica Gudeljević potvrdila je spremnost Ministarstva da u najkraćem roku realizira sve aktivnosti koje su u nadležnosti Ministarstva, te je s tim u svezi i dogovoren redoslijed narednih aktivnosti.

"Ministrica Ankica Gudeljević iskazala je zahvalu ambasadoru Narodne Republike Kine na donaciji, ističući veliki značaj svake doze cjepiva u teškoj epidemiološkoj situaciji u kakvoj se BiH nalazi.

Informirala je sugovornika da sutra u BiH dolaze i prva cjepiva kupljena u okviru COVAX mehanizma i to 23 400 doza Pfizer i 26.400 doza AstraZeneca cjepiva", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije