... / Potraga za nestalim radnikom još traje: Priključila se i ekipa GSS Ilidža

13. 11. 2021. u 17:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policija i spasilačke ekipe 11. novembra pronašli su jedno tijelo radnika koji je prije nekoliko dana upao u rijeku Bosnu na gradilištu Koridora V-c.

Vijest je potvrdila Gorska služba spašavanja Žepče. Nažalost, drugi radnik još uvijek nije pronađen. Akcija je nastavljena i danas. 

Gorska Služba Spašavanja Ilidža priključila se kolegama iz Žepča u potrazi za nestalim radnikom Cengiz Insaata.

"Opsežna potraga nastavljena danas. U potragu uključen veći broj spasioca iz stanica Saveza GSSuBiH, FGSS, FUCZ, Rafting i Kajak klubova, radnici Cengiz Insaata, specijalne policije ZDŽ i ostalih službi spašavanja", napisali su iz GSS Ilidža na Facebook profilu. 

Nažalost još uvijek nema novih informacija.

Podsjetimo, u ponedjeljak 8. novembra su dva državljanina Turske upala u rijeku Bosnu nakon što su pali sa skele gradilišta.

Odmah je krenula potraga za njima, a danas je jedno tijelo pronađeno.

U potrazi, osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, učestvuju FUCZ, Gorske službe spašavanja i radnici.

Ranije je saopćeno da je turske radnike u BiH ih angažovala turska kompanija 'Cengiz'.

Podsjetimo, jedna osoba je kobnog dana imala sreću da se spasi.

"Jedan je ostao na skeli, a dvojica su propala. Kran je radnike dovukao do skele stuba, a tu su, nažalost, propali i završili u rijeci Bosni", rekao je svjedok nesreće u ponedjeljak.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA