Najnovije informacije o potrazi za radnicima koji su jučer upali u rijeku Bosnu

2
Radiosarajevo.ba
Najnovije informacije o potrazi za radnicima koji su jučer upali u rijeku Bosnu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mjesto nesreće u rijeci Bosni

Policija i spasilačke ekipe nastavili su danas potragu za dvojicom radnika koji su, 8. novembra upali u rijeku Bosnu na gradilištu Koridora V-c, u mjestu Kahrimani.

Za portal Radiosarajevo.ba ovu informaciju potvrdila je Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) te je potvrdila da se radi o radnicima koji su državljani Turske.

"Policija pretražuje obalu i korito rijeke Bosne, nizvodno od mjesta nesreće, ali je potraga otežana zbog visokog vodostaja. Uzroci nesreće trebali bi biti poznati nakon uviđaja koji je počeo u utorak ujutro, pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona", kazala je Alić za Radiosarajevo.ba.

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Podsjećamo, nesreća je dojavljena MUP-u Zeničko-dobojskog kantona u ponedjeljak, 8. novembra, iza 14 sati, nakon što su dva radnika pala sa dizalice iz korpe u korito rijeke Bosne u blizini Begovog hana u općini Žepče.

Kolege na gradilištu su ih pokušale spasiti, ali ih je voda odnijela nizvodno.

Svjedok nesreće ispričao je šta se desilo na gradilištu.

"Jedan je ostao na skeli, a dvojica su propala. Kran je radnike dovukao do skele stuba, a tu su, nažalost, propali i završili u rijeci Bosni. Od 14 do 16:30 sati smo cijelo područje pretraživali, ali nažalost, nismo nikakav trag pronašli. Radnici, kolege i šefovi su u suzama. Šta da vam kažem, ne dao Bog nikome”, izjavio je svjedok nesreće za portal Crna-Hronika.

Kako se saznaje ove radnike je u BiH angažovala turska kompanija "Cengiz".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije