Nastavljena potraga za radnicima koji su jučer upali u rijeku Bosnu

0
Radiosarajevo.ba
Nastavljena potraga za radnicima koji su jučer upali u rijeku Bosnu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mjesto nesreće u rijeci Bosni

Potraga za dvojicom radnika koji su jučer u popodnevnim satima upali u rijeku Bosnu nastavljena je od ranih jutarnjih sati.

U potrazi, osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, učestvuju FUCZ, Gorske službe spašavanja i radnici.

Podsjetimo, dvojica radnika su sa skele na 10 metara visine, upala u rijeku Bosnu, a uzrok pada nije poznat.

Armin Hodžić ulazi u Hrvatski sabor, Konaković mu među prvima čestitao

Armin Hodžić ulazi u Hrvatski sabor, Konaković mu među prvima čestitao

Odmah po prijavi, policija se uputila na mjesto događaja i počela je potraga za nestalim muškarcima. Potragu za njima je uveliko otežalo i to što je, usljed obilnih padavina, Bosna nabujala, a vodostaj je viši nego što je to uobičajeno.

Svjedok nesreće ispričao je šta se desilo na gradilištu.

"Jedan je ostao na skeli, a dvojica su propala. Kran je radnike dovukao do skele stuba, a tu su, nažalost, propali i završili u rijeci Bosni. Od 14 do 16:30 sati smo cijelo područje pretraživali, ali nažalost, nismo nikakav trag pronašli. Radnici, kolege i šefovi su u suzama. Šta da vam kažem, ne dao bog nikome”, izjavio je svjedok nesreće za portal Crna-Hronika.

Kako se saznaje, radnici za kojima traje intenzivna potraga su iz Turske, a u BiH ih je angažovala turska kompanija 'Cengiz'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije