GSS BiH: Čekamo poziv s Tajlanda, spremni smo pomoći mališanima

A. S.
GSS BiH: Čekamo poziv s Tajlanda, spremni smo pomoći mališanima
Drama 12 dječaka i njihovog nogometnog trenera koji su više od deset dana zarobljeni u špilji na sjeveru Tajlanda, aktuelna tema je i u Bosni i Hercegovini.

Cijeli svijet je na nogama, sa posebnom pažnjom se prate dešavanja. I u Gorskoj službi spašavanja Bosne i Hercegovine prate situaciji i spremni su pomoći.

Ono što je najvažnije, prema riječima Zdenka Marića, predsjednika GSS-a BiH, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, on i kolege su spremni pomoći. 

"Imamo spremne ljude. Samo u našim krugovima imamo najmanje pet sposobnih špiljskih ronioca, koji su voljni i sposobni pomoći mališanima na Tajlandu. Oni su u stanju zadatak obaviti besprijekorno. Mi smo spremni i čekamo poziv", kazao je Marić, za Radiosarajevo.ba.

On je rekao  za naš portal da je akcija na Tajlandu teška, opasna i rizična, ali ako bi došao poziv za pomoć da bi odmah poziv prihvatili. 

"Naše kolege na čelu sa Esadom Humom i Goranom Mitrićem, osposobljeni su za takve vrste zadataka. Vjerujem da bi posao obavili za čistu desetku", dodao je Marić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije