Grupa 'Pravda za Dženana Memića' podržala borbu porodice Gadžun

Radiosarajevo.ba
Grupa 'Pravda za Dženana Memića' podržala borbu porodice Gadžun
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Facebook grupa 'Pravda za Dženana Memića' podržala je borbu porodice Gadžun za pravdu kada je u pitanju odgovornost za smrt djevojčice Džene.

Podsjetimo, dvoipogodišnja Džena je preminula u nedjelju nakon što je prethodno pala u komu tokom operacije očnog kapka u Sarajevu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo trenutno istražuje slučaj, a podršku porodici Gadžun ovom prilikom pružila je "Pravda za Dženana Memića".

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Roditeljima i porodici djevojčice Džene Gadžun izražavamo saučešće.
Iskreno suosjećamo u njihovoj boli.

Najavili smo već da ćemo podržavati svaku borbu za osnovna ljudska prava, a tu spada i pravo na savjesnu i adekvatnu medicinsku pomoć i liječenje, te da stoga - bez da ikome insinuiramo krivicu za tragičnu smrt malene Džene Gadžun - podržavamo porodicu, te građane u njihovom zahtjevu da se istraže u što kraćem roku svi detalji ovog slučaja", navodi se na pomenutoj Facebook grupi.

Podsjetimo na kraju da su za petak u Sarajevu najavljeni mirni protesti ispred Ministarstva zdravstva KS povodom smrti malene Džene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije