Sutra dženaza Dženi Gadžun (3)

Radiosarajevo.ba
Sutra dženaza Dženi Gadžun (3)
Foto: Facebook / Džena Gadžun

Malena Džena Gadžun sutra će biti ukopana u Kaknju.

"Nakon ikindije namaza u džematu Gornji Lučani bit će klanjana dženaza i obavljen ukop", piše na smrtovnici.

Djevojčica iz Kaknja je prije nekoliko dana došla da operiše očne kapke u polikliniku u privatnoj ordinaciji, a tokom operacije je pala u komu.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Nažalost, preminula je u nedjelju, a ovaj slučaj istražuje Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Džena Gadžun - undefined

Foto: Facebook: Džena Gadžun

U Sarajevu su se sinoć okupili građani ispred privatne poliklinike Bejtović, gdje je Džena operisana, u znak protesta, te su upalili svijeće, donijeli igračke i cvijeće.

Amila i Muris Gadžun, roditelji ove djevojčice, oglasili su se ranije i rekli kako "ne žele svaljivati krivicu ni na koga, ali je bio tim ljudi u sali".

Muris je poručio kako će tužiti krivca:

"Hoću, gonit' ću do kraja. Hoću da saznam šta su uradili od zdravog djeteta. Nikoga neću optužiti jer ne znam šta se desilo. Ali mora postojati krivac. Ona je zdrava bila, na svojim nogama je ušla u ordinaciju. Igrala se sa mnom, ne znam dalje šta se desilo…"

Roditelji su još jednom istakli da su imali svu potrebnu dokumentaciju. Međutim, počeli su ih optuživati da to nije tako.

"Rekli su da djevojčica nije bila uredu i da smo platili da nalazi budu valjani. Ko bi to normalan uradio svome djetetu? Ko je to izjavio – ne znamo", ispričali su roditelji.

Oglasilo se i Tužilaštvo KS o ovom slučaju te su poručili:

"Cijeneći interes javnosti, Tužilaštvo KS u ovom trenutku može saopćiti da će nakon prikupljene medicinske dokumentacije, potom nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba, te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti vezano za smrt i liječenje djevojčice.

Zbog zaštite postupka, a sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS ne može davati više informacija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije