Grujičić: Svako ima pravo na skupove, podržavaju i Nasera Orića

Radiosarajevo.ba
Grujičić: Svako ima pravo na skupove, podržavaju i Nasera Orića
/ Mladen Grujičić
Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić je komentirajući skup podrške Ratku Mladiću 11. jula u Banjoj Luci, za Radiosarajevo.ba kazao kako je i s druge strane prisutna podrška Naseru Oriću.

Grujičić je kazao kako nije upoznat s održavanjem skupa podrške Ratku Mladiću u Banjoj Luci, ali da svako ima pravo dati podršku onome kome smatra da treba i kome je ona potrebna.

"Treba dati podršku ako smatraju da je to ispravno, a ja ni na koga ne mogu utjecati. I na drugoj strani imamo podršku Naseru Oriću i drugim osobama koje možda ne bi trebale zavrjeđivati pažnju ili da im se daje podrška. Svako ima pravo na mirne proteste i na skupove jer je to demokratski način", prokomentirao je Grujičić.

Na pitanje da li će doći na obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici, ističe kako ima poštovanje prema svim stradalima, ali da svojim prisustvom ne želi nikoga isprovocirati jer, kako je kazao, nije poželjan.

"Mislim da će doći vrijeme kada ćemo moći pogledati jedni drugima u oči, kada će Bošnjaci moći otići na srpska stratišta i Srbi na bošnjačka. Srebrenica se treba okrenuti ka ekonomskom razvoju, a sve ostalo je manje bitno", izjavio je Grujičić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije