Otkazana promocija knjige Mladićeve književnice Ljiljane Bulatović

Radiosarajevo.ba
Otkazana promocija knjige Mladićeve književnice Ljiljane Bulatović
/ Mladić i Bulatović
Otkazana je promocija knjige lične književnice haškog optuženika Ratka Mladića Ljiljane Bulatović koja je trebala biti održana u Srebrenici 7. jula, potvrdio je za Radiosarajevo.ba načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić.

Grujičić je kazao da je promocija knjige Srebrenica - Laž i podvala srpskom narodu otkazana na njegov zahtjev kako se u ovoj općini ne bi raspirivale bespotrebne tenzije.

"Promocija je otkazana jer sam procijenio da je ta knjiga, odnosno promocija izazvala mnogo bure, ali samo zato jer je u javnosti potencirano da dođe do takve pompe. Na osnovu toga sam zaključio da bi bilo pametno da se promocija ne desi. Razgovarao sam s gospođom Bulatović da otkažemo promociju i ona je pokazala razumijevanja iz razloga što želimo da predstojeći dani proteknu i miru i dostojanstvu. U Srebrenici ne želimo nikakve incidente koji bi dali prostor ljudima koji ne žele dobro Srebrenici i Srebreničanima i koji ne doživljaju 11. juli da se politički angažiraju i postanu bitni te da afirmiraju sebe kroz tragičnu priču", kazao je Grujičić.

Dodao je da je lična Mladićeva književnica prihvatila njegov zahtjev te da do održavanja promocije neće doći.

"Ona će se obratiti otvorenim pismom jer želi da sve prođe u miru i stabilno, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica", istaknuo je načelnik Općine Srebrenica.

Osim promocije knjige koja je trebala biti održana 7. jula, bilo je najavljeno i prikazivanje dokumentarnog filma o ruskim dobrovoljcima.

Podsjećamo da je ranije bilo najavljeno kako će upravo Grujičić i Općina Srebrenica dovesti Bulatović te joj platiti sve troškove, iako je ona poznata kao glavna negatorka genocida u Srebrenici.

Ogorčenost ovom idejom iskazalo je i Udruženje žrtava iz Bosne i Hercegovine, a posebno Srebrenice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije