Grujičić i dalje u vodstvu u odnosu na Durakovića

Anadolija
Grujičić i dalje u vodstvu u odnosu na Durakovića
Prebrojavanje glasova s lokalnih izbora iz Srebrenice još uvijek je u toku te, prema svemu sudeći, Mladen Grujičić, kandidat koalicije Zajedno za Srebrenicu će biti novi načelnik ove općine.

Kako javlja Anadolija, Grujičić u utrci za mjesto načelnika Srebrenice vodi sa 1.487 glasova više od nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića, nakon što su izneseni novi rezultati izbora u ovoj općini. 

Grujičić ima 4.675 glasova ili 59,34 posto, a Duraković 3.188 ili 40,47 posto glasova. Nezavisni kandidat Desnica Radivojević ima 15 glasova ili 0,19 posto. U daljim procjenama i prebrojavanjima zaključeno je da je Grujičić osvojio 4.350 glasova s redovnih biračkih mjesta, 246 putem pošte, dva s birališta iz odsustva i 77 onih koji su potvrđeni glasački listići. 

Istovremeno, Duraković je dobio 1.914 glasova s redovnih biračkih mjesta, 682 putem pošte, 591 s birališta iz odsustva i jedan je potvrđeni glasački listić. 

Radivojević je dobio 14 glasova s redovnih biračkih mjesta i jedan iz odsustva. 

Kada je u pitanju Srebrenica, za glasanje putem pošte prijavljeno je 1.596 birača, a u odsustvu se prijavilo da će glasati 1.703 birača

Glavni centar za brojanje glasova u petak bi trebao završiti posao brojanja glasova pristiglih putem pošte, iz odsustva, pristiglih putem mobilnih timova, iz diplomatsko-konzularnih predstavništava, kao i obradu nepotvrđenih glasačkih listića, a do ponedjeljaka je planirano utvrđivanje rezultata lokalnih izbora u BiH održanih 2. oktobra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije