Bakir Izetbegović o Stocu i Srebrenici

Fena
Bakir Izetbegović o Stocu i Srebrenici
Fena / Bakir Izetbegović
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je danas da će ta politička stranka biti uz Ćamila Durakovića u njegovim nastojanjima da dokaže da je bilo određenih propusta i nepravilnosti prilikom brojanja glasova za Srebrenicu.

"Istrajat ćemo dokraja, u ovoj državi postoje sudovi i mi ćemo biti uz Durakovića dokraja. Vidjet ćemo hoće li biti poništavanja izbora, rano je kazati da do toga neće doći jer mislim da su ispunjeni svi uvjeti da do toga i dođe", naglasio je.

Ćamil Duraković sudjelovao je na lokalnim izborima kao zajednički kandidat probosanskog bloka za načelnike Srebrenice, a njegov protukandidat bio je Mladen Grujičić, zajednički kandidat srpskih stranaka.

Upitan za odluku o izborima u Stocu, Izetbegović je kazao da će "tamo biti poništeni izbori".

"Mislim da članovi Centralne izborne komisije ulaze u zakonski vakuum. Oni su u roku od 14 dana bili obavezni donijeti odluku o ponavljanju izbora, pa ih evo požurujem da to i urade", naglasio je Izetbegović.

Kolegij SDA zatražio je na sjednici ranije ovog mjeseca da budu poništeni izborni rezultati u Srebrenici, jer je, kako su naveli, grubo narušen integritet izbornog procesa upadom pripadnika MUPRS-a 4. oktobra 2016. u zgradu Općine Srebrenica u kojoj je čuvan izborni materijal. Razmatrali su i pitanje lokalnih izbora u Stocu, te zahtijevali od Centralne izborne komisije da donese odluku o poništenju izbora na redovnim biračkim mjestima i zakaže nove izbore u zakonom propisanom roku. I Predsjedništvo SDA danas bi na sjednici u Sarajevu trebalo da analizira izborne rezultate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije