Grujičić: Bez poziva neću prisustvovati komemoraciji u Potočarima

Srna
Grujičić: Bez poziva neću prisustvovati komemoraciji u Potočarima
Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da bez poštovanja svih žrtava na ovim prostorima nema normalizacije života i izgradnje povjerenja.

Grujičić je rekao da neće bez poziva prisustvovati komemoraciji u Potočarima 11. jula iako je bio spreman odati počast žrtvama. On je dodao da poziv nije dobio, a da se nakon poruke da nije poželjan, ne želi pojavljivati na komemoraciji.

"Ne želim ugrožavati sigurnost tog skupa, ali ni svoju ličnu. Nadam se da će se vremenom stanje promijeniti i da će doći vrijeme da se predstavnici svih naroda na ovim prostorima poklone žrtvama iz reda drugih naroda, jer tek tada može doći do stvaranja povjerenja i pomirenja", kazao je Grujičić.

Istaknuo je da je načelnik svih građana Srebrenice i da će Općina ispoštovati sve obaveze u vezi s pripremom i održavanjem komemoracije u Potočarima.

"Nadam se da će doći vrijeme da se na ovim prostorima shvati da bez poštovanja svih žrtava nema normalizacije života i izgradnje povjerenja", ocijenio je Grujičić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije