Otvoren poziv: Prijavite se na ovogodišnji Marš mira

Radiosarajevo.ba
Otvoren poziv: Prijavite se na ovogodišnji Marš mira
Velija Hasanbegović / Marš mira 2016.
I ove godine, u danima koji prethode 11. julu - Danu sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, održat će se tradicionalni Marš mira.

Osmog jula prošle godine oko 5500 učesnika je krenulo iz Nezuka na put dugačak tri dana hoda, kako bi stigli u Potočare dan uoči dženaze i ukopa. Na Maršu su učestvovali brojni građani BiH, dijaspore, kao i stranci. 

Ove godine održava se trinaesti po redu Marš mira, a program će biti uskoro objavljen na službenoj stranici

Uobičajena ruta kojom se Marš kreće je: Nezuk - Baljkovica - Parlog - Crni Vrh - Snagovo - Liplje - Jošanica - Donja Kamenica - Bakrači - Glodi - Udrč - Cerska - Kaldrmica - Đugum - Mravinjci - Burnice - Kameničko Brdo - Ravni Buljim - Jaglići - Šušnjari - Budak - Potočari (Memorijalni centar).

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave na ovom linku

U našoj fotogaleriji pogledajte fotografije nastala prošle godine. 

 

Prošle je godine iz 
 
 
"Marš mira" je i ove godine, osim ukopa žrtava genocida, jedna od glavnih aktivnosti u obilježavanju godišnjice genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici. Prijavite se online i podjelite ovu informaciju sa prijateljima i svim zainteresovanim za učešće u ovom časnom pohodu "Marš Mira" 2017.

Link za prijavu ➡ http://prijava.marsmira.org

Za prijavu grupa email ➡ marsmira@gmail.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije