Grlić Radman u Briselu ponovo govorio o BiH i izborima: "To nije dobro"

8
Radiosarajevo.ba
Grlić Radman u Briselu ponovo govorio o BiH i izborima: "To nije dobro"
Foto: EPA-EFE / Gordan Grlić Radman sinoć demaskirao politiku Zagreba

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova Hrvatske boravi u Birselu gdje je govorio o izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini.

"Potrebno je učiniti još jedan pokušaj kako bi se provela izborna reforma u Bosni i Hercegovini jer sadašnji izborni zakon ne jamči ravnopravnost konstitutivnih naroda, a to nije dobro za stabilnost zemlje", izjavio je Grlić Radman.

"U BiH još uvijek nemamo izborni zakon koji jamči ravnopravnost triju konstitutivnih naroda i ostalih i to nije dobro za stabilnost zemlje.

Svečanosti | Ambasador Italije Marco Di Ruzza obilježio Nacionalni dan Made in Italy u Sarajevu

Svečanosti | Ambasador Italije Marco Di Ruzza obilježio Nacionalni dan Made in Italy u Sarajevu

Moramo napraviti još jedan pokušaj da se provede izborna reforma jer to i put prema kandidatskom statusu", izjavio je Grlić Radman po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova država članica EU-a.

Glavne teme ministarskog sastanku su zapadni Balkan i ruska agresija na Ukrajinu te odgovor EU na nju.

Grlić Radman je rekao da EU mora poslati zemljama zapadnog Balkana snažnu poruku o njihovu pristupanju Uniji, prije svega otvoriti pregovore s Albanijom i Sjevernom Makedonijom i napraviti napredak u vezi s viznom liberalizacijom za Kosovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije